lørdag den 21. februar 2009

Hvorfor foto/billeder?
Jeg stiller af og til mig selv spørgsmålet: hvorfor denne type af billeder?? Hvorfor ikke nøjes med at fotografere tante Karen m.f.? Svaret er ret enkelt: fordi jeg synes det er sjovere. Ofte er det en lang proces der begynder med at man får øje på et ”offer”; ofte en blomst af en eller anden art. Det kan såmænd være i haven eller det kan være en buket vi har fået foræret. Selve fotoseancen kan være besværlig da der skal tages flere forskellige billeder i forskelligt lys, men allerede under fotograferingen aner jeg hvordan det færdige resultat skal se ud i princippet. Det er dog først på computeren at det færdige billedet opstår ved at forstørre og beskære og meget sjældent andet. Det er her det færdige resultat ”males”.
Og hvornår er det så færdigt? Præcis i det øjeblik, hvor man siger - bingo - der er den. Nu er det jo ikke død og lidelser jeg prøver at skildre, selv om en genre jeg holder af er billeder af blomster i dødsfasen. Ja faktisk er det der de er smukkest og mest spændende. Målet er at finde en synlig virkelighed bag ved virkeligheden. Mogens Rukov siger det med ordene: ”det er enhver visuel kunsts hemmelige bestræbelse, at nå ned til de drivende kræfter bag det synlige”
Hvorvidt det har noget som helst med kunst at gøre må andre afgøre, og det er heller ikke det væsentlige, da hele processen i høj grad er interessant og behagelig.OG skal vi så ikke lige tage et par billeder?


1 kommentar:

  1. Kære Jørgen

    Jeg kan godt lide denne billedrække. Især billederne 1, 2, 3 og 6 passer godt sammen. Der er selvfølgelig komposition og farverne som jeg synes taler sammen.

    Kh

    Malene

    SvarSlet